L.S. Administraties

Ondernemen

Veel mensen vinden ondernemer zijn iets magisch….  veel mensen dromen ooit ondernemer te zijn. Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan vind je hier enkele onderwerpen met enkele belangrijke stappen

Om succesvol te ondernemen moet je wel uit het juiste hout gesneden zijn. Een doorzetter zijn, kansen zien en durf te hebben.

‘Zie kansen in je eigen tegenslagen’ (Steve Jobs)

Kies een rechtsvorm
Een van de eerste dingen waar je over na moet denken is een geschikte ondernemingsvorm. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.
De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf.

Bedenk een pakkende naam
Een bedrijfsnaam bedenken is voor sommige startende ondernemers geen probleem, terwijl anderen er nachten van wakker liggen.  Een goede merk- of handelsnaam moet pakkend zijn en in de naam al vertellen waar het over gaat

Stel een realistisch ondernemingsplan op
Eén van de belangrijkste onderdelen bij het starten van je bedrijf is het schrijven van een ondernemingsplan, ook wel businessplan of bedrijfsplan. Dit document brengt de haalbaarheid van jouw plannen in kaart. Het vertelt je het doel van je onderneming en waar je met je bedrijf naar toe wilt.  een document als rode draad bij het ondernemen en je doen en laten regelmatig te toetsen.

Lees meer…     Succesvol ondernemen